2015 hooaja võistlused

  • 30.11.14 Paide linna lahtised KV lamades surumises I.koht
  • 13.12.14 Metal X-mas bench and deadlift comp I.koht
  • 28.02.15 HC Gym bench and deadlift comp
  • 25.04.15 võru raskejõustiku klubi STRONGMAN jõukolmevõistlus
  • 08.06.2015 – 14.06.2015 WPC Europeans RIGA
  • 9-14.11.15 WPC worlds Portugal

Thursday, August 29, 2013

Marko Traks kangutab MM-medali nimel taas rauda

Varem jõutõstmise WPC (World Powerlifting Congress) liigas lamades surumises mitmekordseks noorte Euroopa meistriks ja juunioride maailmameistriks tulnud 24aastane võrulane Marko Traks (pildil) on täis tahtmist ka täiskasvanute MMil autasustamispoodiumile jõuda.
Marko TraksWPC tänavune MM toimub Tšehhi pealinnas Prahas ning Traksi kehakaalus (üle 140 kg) võisteldakse täpselt kahe kuu pärast – 29. oktoobril.
MMiks on Traks praeguseks valmistunud viimased seitse kuud, sellele eelnes üheksa kuu pikkune vigastuspaus.
„Vigastusest olen arvatavasti täielikult paranenud, rind ja õlg enam valu ei tekita ning treeninguid ei sega,” ütles ta. „Olen teinud juba mõned raskemad surumised, kus vana vigastused pole õnneks märku andnud.”
Oma praegust vormi hindab Traks paremaks kui kunagi varem ning praeguse plaani kohaselt tahab ta MMil algraskuseks võtta 350 kilogrammi. „Hetkel on selline plaan. Minna on veel kaks kuud ja juhtuda võib nii mõndagi, kuid loodan et vorm läheb veel paremaks,” rääkis ta.
Kahe aasta tagusel MMil võideti üle 140 kg kaaluvate meeste kuldmedal tulemusega 385 kg, kolmanda koha omanik tõukas 230 kg.
„Minu eesmärgiks on teha hea tulemus, see tähendab seda, et suruda üles võimalikult suur raskus,” sõnas Traks. Praegu on tema isiklik rekord 300 kilogrammi.
Prahas võistlemine toob Traksile ilmselt taas kaasa võistluskeelu Eesti jõutõsteliidult (EJTL), kes karistab nii rahvusvahelise jõutõsteliidu (IPF) poolt tunnustamata alaliitude võistlustel osalevaid sportlasi. Traksi praegune EJTLi võistluskeeld oleks lõppenud tänavu novembris.
Traksi ettevalmistusi toetavad Ränduri pubi, Capital Inkasso, Rantipol, Lõunalaenud, Riivits Legal & Finance, Genetair, CorsaGYM, Risti 7, Powerman ja Bigweld Welding ning tema tegemisi saab jälgida blogis  http://forum.bonsuna.com/treeningu-ja-toitumise-blogid/marko-traks-'monster-factory'/new/#new


http://www.vsport.ee/?p=43681

No comments:

Post a Comment